Türkiye Paydaş Toplantısı, 10 Eylül 2019

İstanbul’da gençlik temsilcilerinin yanı sıra akademiden, sivil toplum kuruluşlarından, uluslararası organizasyonlardan, halk sağlığı otoritelerinden ve yerel yönetimlerden 48 uzman ile üst düzey bir danışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, REACH projesi kapsamında Türkiye’de genç mültecilerin sağlık bilgisine ve sağlık hizmetlerine erişimini artırmak için dijital sağlık teknolojilerinin kullanımına odaklanıldı.

Danışma toplantısında akademi, sivil toplum ve iş dünyasının katılımı ve katkıları ile REACH girişimini güçlendirmek için atılabilecek adımlar tartışıldı. Toplantının çıktısı uzun soluklu bir planın geliştirilmesi oldu.

Columbia Üniversitesi, Columbia Global Centers | Istanbul, İstanbul Üniversitesi, Bir İZ Derneği ve gençlik temsilcilerinin açılış konuşmaları ile başlayan toplantı, yerelden ve mülteci gençlerin sağlık hizmeti alırken karşılaştıkları sorunlar ve dijital teknolojilerin nasıl değişim yaratabileceği konusundaki görüşlerini aktarmaları ile devam etti.

Toplantı, gençlerin sağlık bilgisine ve sağlık hizmetlerine erişiminde karşılaştıkları engelleri tartışan akademi ve sivil toplumdan konuşmacıların yer aldığı panel ve mültecilerin sağlığını ve sağlığa erişimlerini geliştirmeyi amaçlayan iki teknoloji tabanlı girişim örneğinin sunumları ile devam etti.

Öğleden sonraki oturumda, katılımcılar üç farklı temanın işlendiği küçük çalışma gruplarına ayrıldı. Çalışma gruplarının nihai hedefi katılımcıların deneyimlerini gözden geçirmek ve dijital sağlık teknolojileri ile ilgili görüşlerine ek olarak gençler için geliştirilecek mobil sağlık uygulaması için önerilerini almaktı.

Editor

REACH

Submit Comment

We always would love to hear your thoughts about the blog.